Pretočni filtri

V ponudbi imamo pretočne filtre za ribnike treh blagovnih znamk; Oase, Newa, Pontec.

Filtri proizvajalca Oase so izdelani v Nemčiji. Serija BioSmart se po kakovosti materialov in priložene opreme (črpalka, UV-C naprava) uvršča v višji kakovostni razred. Filtri se odlično obnesejo v manj in srednje obremenjenih ribnikih, njihova največja odlika pa je preprosto čiščenje.

Filtri proizvajalca Newa so izdelane v Italiji. Na voljo so v dveh serijah – Pratico in Purissimo. Filtri Pratico so klasični pretočni filtri srednjega kakovostnega razreda, primerni za manj obremenjene ribnike. Serija Purissimo je modularna z različnimi filter materiali. Primerna je za manj, kot tudi srednje obremenjene ribnike.

Filtri znamke Pontec so konstruirani v Nemčiji, izdelani pa v Aziji. Po kakovosti materialov in priložene opreme spadajo v srednje kakovostni razred ter so primerni za manj obremenjene ribnike.

Več podatkov o posameznem modelu najdete v opisu. Pri iskanju primernega filtra, si lahko pomagate z filtrom na levi strani, kjer izberete volumen ribnika. Za dodatno pomoč pri izbiri filtra nas lahko tudi pokličete oziroma pošljete sliko s podatki o ribniku na naš elektronski naslov.

Pri zagonu novega filtra oziroma ob zagonu na začetku sezone, priporočamo dodajanje koristnih bakterij, ki bodo poskrbele za kar se da hitro biološko aktivacijo filtra.