Čiščenje akvarija

Poleg redne menjave vode k rednim opravilom čiščenja akvarija spada še rezanje rastlin, čiščenje stekel ter sesanje mulja.

Škarje, pincete in ostali pribor za podvodno vrtnarjenje lahko najdete pod kategorijo rastline in nega rastlina (orodje za Aquascaping).

Rjave kremenaste alge, kot tudi druge vrste alg ter sledi vodnega kamna, najpreprosteje očistimo z magneti za čiščenje stekla. Čiščenje z magneti z držalom na zunanji in strgalom na notranji strani akvarija, je preprosto in hitro, obenem pa naše roke ostanejo suhe. Odlična alternativa magnetom so gobice in strgala z jeklenimi nitkami (JBL Blanki, Dennerle Cleanator), ki odlično odstranijo tudi najbolj trdovraten vodni kamen, steklu pa ne škodijo.

Za čiščenje dekoracije (kamnov, korenin) se odlično obnese JBL čistilna rokavica (ProScape Cleaning glove), ki ima v tkanino všite jeklene trakce, ki odstranijo vse alge tudi iz neravnih površin.

Mulj, ki praviloma nastaja v vsakem akvariju, najenostavnejše odstranimo s pomočjo zvonov za sesanje dna. Njihova uporaba je preprosta in hitra, med sesanjem pa obenem menjamo tudi del vode. Za manjše, nano akvarije se odlično obnese Dennerle nano sesalec, medtem ko so pri večjih akvarijih primerni sesalci EHEIM-a ali JBL-a.

Aquarium Münster aquavital Pureclean

13,90 

EHEIM čistilni zvon

23,90 

EHEIM klešče

14,45 

EHEIM Multibox

16,95 

EHEIM Quick Vacpro

54,90 

EHEIM Rapid Cleaner

10,95 

EHEIM Rapid Cleaner rezilo

6,45 

EHEIM Rapid Cleaner ščetka

7,95 

EHEIM Rapid Gobica

6,45