Akvarij po meri

Imate specifične želje ali posebno mesto za akvarij, ter vam standardni akvariji in oprema ne ustrezajo? Zgolj ne veste kako bi se lotili projekta?

Pri nas vam poleg strokovnega svetovanja in pomoči pri izbiri opreme, organizmov in postavitvi akvarija, nudimo dobavo opreme, narejene po potrebi naročnika.

1

Svetovanje in projektiranje akvarijskih sistemov

Ob upoštevanju želj naročnika in potreb organizmov pripravimo 3D izris podkonstrukcije, akvarija in filtracijskega sistema ter izbor ostale opreme (razsvetljava, CO2 sistemi, ipd.).

2

Izdelava akvarija po meri

Omejitve pri izdelavi: maksimalna dolžina 3.20m, maksimalna debelina stekla: 19mm. Po dogovoru je mogoče izdelava iz specialnih stekel (OptiWhite, dvojno lepljeno, ipd.).

3

Vzpostavitev akvarija

Vnos akvarija, montaža opreme, oblikovanje hardscapa (pesek, korenine, kamni), zasaditev rastlin in zagon akvarija.

4

Dobava organizmov

Poleg rib iz zaloge nudimo možnost dobave po naročilu. Izbirate lahko med več kot 2000 vrstami rib iz različnih delov sveta. Od miniaturnih, nekaj mm velikih ribic do velikih amazonskih skatov. Poleg primerne karantene v Nemčiji ribe opravijo sekundarno karanteno v Sloveniji.

5

Vzdrževanje akvarija na terenu

Nudimo oglede, svetovanje in prikaz pravilnega vzdrževanja, kot tudi redna vzdrževanja na terenu.

SI ŽELITE AKVARIJA PO MERI?

Izvedeni projekti

Akvarij Frizerski salon Fantazija

Dimenzije akvarija: 310 x 60 x 100 cm - 1860 litrov

Akvarij stoji v tako imenovani solni jami, ki je v celoti obdana s soljo, kjer stoji nasproti stolov za striženje. V skladu z zasnovo sobe smo se tako odločili za ureditev akvarija z Malawi ostrižniki. Veliko kamenja, modrikasta svetloba, odsotnots zelene barve rastlin so kar se da najbolj sovpadale z samo ureditvijo sobe, obenem pa so pisane barve ostrižnikov atraktivne tudi “neakvarisom”.

Filtracijski sistem akvarija sestavlja sump volumna 240l ter tri povratne črpalke skupne moči 10.000 l/h. Za osvetlitev skrbijo štiri T5 konzole, v akvariju pa je preko 150 ostrižnikov več kot 12 različnih vrst.

Stenski akvarij

Velikost akvarija 240 litrov

Akvarij je umeščen v steno, tako da je viden iz treh strani. V skladu z željami stranke (zakrit filter, čim manj servisnih vratc) smo se odločili za klasični notranji prekatni filter, zakrit z 3D ozadjem. Železni podstavek pod akvarijem je tako na obeh straneh zaprt z mavčnimi ploščami, edina servisna vratca so tako nad akvarijem.

Akvarij v Domu starejših

EHEIM Vivaline LED 240

Akvarij v domu starejših Grad je urejen minimalistično. V dnevnem prostoru akvarij tako ne izstopa, a vseeno pritegne oko tako obiskovalcev, kot stanovalcem.

Rastlinski akvarij

Akvarij velikosti 160 L

Ob strankini želji po močneje zaraščenem akvariju, smo se odločili za odprt akvarij, zmogljivo LED razsvetljavo (JBL SOLAR LED) v viseči izvedbi ter EHEIM sistemom za dodajanje CO2.

Oase BiorbAir

Vivarij velikosti 50L

Oase BiOrb Air so odlična alternativa akvarijev, zlasti za poslovne prostore. Avtomatsko vlaženje, lastna razsvetljava in ventilacija omogočajo gojenje tropskih rastlin, kot so mahovi, orhideje in številne druge rastline. Z izjemo dolivanja vode in občasnega obrezovanja rastlin vivarij praktično ne zahteva nobenega dela.