Gradnja

Vrtni ribnik je mogoče izdelati na različne načine, najpogosteje pa uporabljamo vnaprej narejene kalupe ali namenske folije za ribnike.

Kalupi so izdelani iz steklenih vlaken ali posebne, odporne plastike, ter so namenjeni manjšim ribnikom. V primerjavi z folijami je njihova največja prednost predvsem obstojnost, saj je nevarnost poškodbe in puščanja praktično nična. Njihova slabost je predvsem majhnost in omejenost pri oblikah.

Folije za ribnike lahko uporabimo pri ribnikih vseh velikosti in oblik. Njihovo polaganje je preprosto in hitro, zanj pa ne potrebujejo posebnih znanj. Postopek izdelave ribnika po korakih, si lahko ogledate tukaj.

V ponudbi imamo folije nemškega proizvajalca Oase. Folije so narejene iz PVC ali EPDM materiala (razlike med njima najdete tukaj), ter so na voljo v vseh standardnih širinah. Po dogovoru je mogoča tudi dobava folij večjih dimenzij, narejenih po meri.

Pri polaganju folije ne pozabite na zaščito – geotekstil bo zaščitil ribniško folijo pred koreninami, kamni in drugimi nepravilnostmi, ki lahko povzročijo poškodbe na foliji.