Priprava vode v akvariju - bakterije

Milijoni koristnih bakterij so nevidni delavci, ki 24 ur na dan pomagajo vzdrževati biološko ravnotežje akvarija. Naj si bo to črevesje rib, koreninski sistem rastlin ali filter material v filtru – brez njih življenja ni.

V filtru so posebej pomembne denitrifikacijske bakterije, ki razgrajujejo škodljiv amonijak, ki nastaja pri dihanju rib, preko nitrita v neškodljiv nitrat. Ker sta amonijak in nitrit za ribe zelo škodljiva, je potrebno dovolj veliko število bakterij, ki uspejo sproti razgrajati nitrit in nitrat, s čimer ustvarjajo varno okolje za ribe, kozice in druge organizme.

V novih akvarijih je potrebno na povečanje njihovega števila počakati približno 3 tedne. V tem času v akvarij dodajamo ribjo hrano, ribe pa naselimo šele po treh tednih.

Dodajanje bakterij v mirovanju, poveča število bakterij na začetku, s čimer se zmanjša možnost, da ob naselitvi bakterij še ne bi bilo dovolj. Dodajanje bakterij je priporočljivo tudi pred dodajanem novih rib, čiščenju filtra, po zdravljenju (sploh z antibiotiki) ter menjavi vode.

ARKA BACTO-SHOT

5,90 

MicrobeLift NOPO

9,90 

Microbe-Lift Nite-Out II

11,90 

Microbe-Lift Special Blend

12,45 

Microbe-Lift Gel Filter

12,45 

Microbe-Lift Gravel and Substrate Cleaner

11,90 
Ni na zalogi

Microbe-Lift Pond Substrate Cleaner

29,90 

JBL Denitrol

11,95 
Ni na zalogi

JBL FilterStart

4,45