Korenine za akvarij

Korenine skupaj s kamenjem tvorijo osnova Hardscapa (nežive dekoracije) vsakega akvarija. Temno do svetlo rjava barva predstavlja odličen kontrast z zelenimi toni rastlin, obenem pa s svojo masivnostjo polnijo prostor ter optično povečajo akvarij.

Uporaba korenin je posebej priporočljiva v akvarijih z oklepničarji (npr. pritlikavi prisesniki, rogatci in večjimi L plecoti), saj jim les predstavlja pomembno dopolnilo v njihovi prehrani.

V spletni trgovini imamo samo del več 100 kg zaloge korenin. Če med predstavljenimi koreninami ne najdete prave, vam priporočamo obisk trgovine, kjer boste zagotovo našli korenino želene oblike.

V ponudbi imamo korenine različnih vrst

  • Red wood so značilne po svoji razvejanosti. Da potonejo potrebujejo praviloma 2 – 4 tedne, tako da jih na začetku obtežimo s kamni ali namakamo v vodi. Vodo na začetku obarvajo minimalno.
  • River wood so raznolike korenine, ki lahko na začetku plavajo ali potonejo, vodo pa prav tako obarvajo različno. Odlične so zlasti za vse južno ameriške biotope z oklepničarji.
  • Savana so masivne korenine atraktivne oblike. Odlične za dekoracijo manjših, srednje velikih in velikih akvarijev. Večinoma potonejo takoj, vodo pa obarvajo močneje.

JBL Kokos (3/4)

5,45 

JBL Kokos (polovička)

3,95 

Octopus wood L

119,90