Korenine za akvarij

Korenine skupaj s kamenjem tvorijo osnova Hardscapa (nežive dekoracije) vsakega akvarija. Temno do svetlo rjava barva predstavlja odličen kontrast z zelenimi toni rastlin, obenem pa s svojo masivnostjo polnijo prostor ter optično povečajo akvarij.

Uporaba korenin je posebej priporočljiva v akvarijih z oklepničarji (npr. pritlikavi prisesniki, rogatci in večjimi L plecoti), saj jim les predstavlja pomembno dopolnilo v njihovi prehrani.

V spletni trgovini imamo samo del več 100 kg zaloge korenin. Če med predstavljenimi koreninami ne najdete prave, vam priporočamo obisk trgovine, kjer boste zagotovo našli korenino želene oblike.

V ponudbi imamo korenine različnih vrst

  • Red wood so značilne po svoji razvejanosti. Da potonejo potrebujejo praviloma 2 – 4 tedne, tako da jih na začetku obtežimo s kamni ali namakamo v vodi. Vodo na začetku obarvajo minimalno.
  • River wood so raznolike korenine, ki lahko na začetku plavajo ali potonejo, vodo pa prav tako obarvajo različno. Odlične so zlasti za vse južno ameriške biotope z oklepničarji.
  • Savana so masivne korenine atraktivne oblike. Odlične za dekoracijo manjših, srednje velikih in velikih akvarijev. Večinoma potonejo takoj, vodo pa obarvajo močneje.

JBL Kokos (3/4)

4,90 

JBL Kokos (polovička)

3,95 

Octopus wood L

119,90 
Ni na zalogi

Red wood 168

25,00 
Ni na zalogi

Red wood 172

40,00 
Ni na zalogi

Red wood 192

15,00 
Ni na zalogi

Red wood 197

25,00 
Ni na zalogi

Red wood 340

35,00 

Red wood 343

25,00