Korenine za akvarij

Korenine skupaj s kamenjem tvorijo osnova Hardscapa (nežive dekoracije) vsakega akvarija. Temno do svetlo rjava barva predstavlja odličen kontrast z zelenimi toni rastlin, obenem pa s svojo masivnostjo polnijo prostor ter optično povečajo akvarij.

Uporaba korenin je posebej priporočljiva v akvarijih z oklepničarji (npr. pritlikavi prisesniki, rogatci in večjimi L plecoti), saj jim les predstavlja pomembno dopolnilo v njihovi prehrani.

V spletni trgovini imamo samo del več 100 kg zaloge korenin. Če med predstavljenimi koreninami ne najdete prave, vam priporočamo obisk trgovine, kjer boste zagotovo našli korenino željene oblike.

V ponudbi imamo korenine različnih vrst

  • Red wood so značilne po svoji razvejanosti. Da potonejo potrebujejo praviloma 2 – 4 tedne, tako da jih na začetku obtežimo s kamni ali namakamo v vodi. Vodo na začetku obarvajo minimalno.
  • River wood so masivne korenine, ki potonejo takoj, vodo pa na začetku obarvajo minimalno. Odlične so za vse južno ameriške biotope z oklepničarji.
  • Savana so masivne korenine atraktivne oblike. Odlične za dekoracijo manjših, srednje velikih in velikih akvarijev. Večinoma potonejo takoj, vodo pa obarvajo v manjši meri.
  • Talawa korenine so značilne po svoji usmerjeni razvejanosti. Če je red wood razvejan v vse smeri, so Talawe večinoma razvejane v eno smer. Da potonejo potrebujejo tudi do 3 mesece, redke korenine ne potonejo nikoli. Priporočamo predhodno namakanje (2-3 tedne) in obtežitev s kamni.
  • Mopani so značilni po dvobarvnosti – na eni strani so temno in na drugi svetlo rjave. Praviloma potonejo takoj, vode pa ne obarvajo pretirano.
  • Mangrove so masivne korenine temno rjave barve. Večinoma potonejo takoj, na začetku pa lahko močno obarvajo vodo

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.