Hrana

V primerjavi z naravnimi vodami, je v vrtnih ribnikih gostota rib višja. Ličinke komarjev, trzač in drugih žuželk, ter preostali nevretenčarji, ki predstavljajo večino hrane v naravi, ribniškim ribam niso dovolj.

S hranjenjem rib v vrtnem ribniku začnemo spomladi, ki so temperature vode (ne zraka!) višje od 7 °C. Ker je metabolizem rib odvisen je od temperature okolja, količino hrane prilagajamo letnemu času. V pomladnih in jesenskih mesecih hranimo manj, v toplejših poletnih mesecih pa več. S hranjenjem prenehamo, ko se temperature spustijo pod 7 °C.

Hrano dodajamo enkrat dnevno v takšni količini, da jo ribe v 5 minutah pojedo. Pri hranah, ki potonejo na dno, si lahko pomagate s priporočili proizvajalca, ki jih najdete na embalaži.

V naši ponudbi boste našli hrano za ribniške ribe proizvajalca JBL. Na voljo so 3 linije; JBL ProPond Goldfish (hrana posebej prilagojena zlatim ribicam), JBL ProPond All Season (hrana za KOI krape in zlate ribice) ter JBL ProPond KOI (sezonsko in funkcionalno prilagojena hrana za KOI krape).