Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine ZGD akvaristika in vrtni ribniki so sestavljeni v skladu s predpisi, veljavnimi v Republiki Sloveniji. S spletno trgovino upravlja ZGD, trgovina za akvaristiko d. o. o.

Cene izdelkov

Izdelke je mogoče naročiti 24 ur na dan, vse dni v letu. Vse cene so v evrih in  vsebujejo davek na dodano vrednost. Cene veljajo do trenutka naročila. V izjemnih primerih, ko se cena med naročilom in obdelavo naročila spremeni, ima kupec pravico odstopiti od naročila.

Posebne ponudbe, popusti in dobropisi

Artikli z znižano ceno so na voljo v omejeni količini. Prodajalec si pridružuje pravico, da odkloni dobavo blaga, kadar količina presega količino artiklov, primerno za običajno rabo.

Garantirana najnižja cena 

Za izdelke z oznako garantirana najnižja cena prodajalec zagotavlja nudenje najnižje maloprodajne cene na območju Republike Slovenije.

Če kupec pred nakupom najde za enak izdelek nižjo ceno, se prodajalec zavezuje, da bo kupcu izdelek ponudil po enaki ceni z dodatnim, 5% popustom.

Kupec lahko povezavo do ugodnejše ponudbe pošlje na elektronski naslov ali jo pripiše pod opombe ob koncu naročila.

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, v kolikor je to navedeno v opisu izdelka. Garancija velja ob predložitvi računa ali garancijskega lista (če je le ta priložen), če je izdelek uporabljan v skladu s priloženimi navodili. Dolžina roka, v katerem je mogoče uveljavljati garancijo, določa garancijski list ali navodila za uporabo. Izdelek, za katerega potrošnik uveljavlja jamstvo za napake, potrošnik na lastne stroške pošlje na sedež družbe.

Podatke o garanciji vsebuje opis izdelka v spletni trgovini. Kadar opis ne vsebuje podatkov o garanciji, je izdelek nima, oziroma je podatek o njej trenutno neznan. V tem primeru, lahko potencialni kupec pred nakupom kontaktira prodajalca.

Za žive organizme (rastline, bakterijske kulture, živo hrano) ali potrošne dele, kot so sijalke, baterije, akumulatorji, varovalke in nekatere elektronske komponente, garancije ni mogoče uveljavljati.

Artikla pri uveljavljanju garancije ni potrebo poslati v originalni embalaži, priloženi pa morajo biti vsi deli nakupa. Kupec ima pravico zahtevati popravilo, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine. V slednjem primeru ima prodajalec pravico zaračunati uporabo izdelka za čas, ko ga je potrošnik imel v lasti. Najemnina znaša zmanjšanje vrednosti izdelka.

Poškodovani pošiljke

Potrošnik je pred prevzemom lomljivih artiklov (npr. akvariji, sijalke. ipd.) dolžan preveriti vsebino pošiljke. V kolikor ob prevzemu opazi fizično poškodbo, manjkajočo vsebino ali znake odprtja, vloži zahtevo za odškodnino pri ponudniku poštnih storitev (Pošta Slovenije)

V primerih, ko je razlog za poškodbo pošiljke na strani pošiljatelja, ima potrošnik pravico do ponovnega pošiljanja izdelka ali vračila (dela) kupnine.

Odveza odgovornosti

Prodajalec ne odgovarja za pravopisne, cenovne ali tekstovne napake. Pridružujemo si pravico do spremembe cen. Slike artiklov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti izdelkov.

Roki dobave in cene artiklov, ki niso na zalogi, so informativne narave in veljavo šele ob potrditvi.

Spletna trgovina temelji na konceptu kataloške prodaje. Kljub stalnemu ažuriranju se lahko zgodi, da se lastnosti, dobavni roki ali cena spremeni, preden je sprememba objavljena na spletni strani. V primeru spremembe je potrošnik predhodno opozorjen, ter ima pravico do preklica naročila ali spremembe naročila.

Avtorske pravice

Opisi izdelkov, slikovno gradivo in članki so last avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme reproducirati.

Zasebnost

ZGD d.o.o.  za potrebe poslovanja zbira naslednje podatke:

– ime in priimek

– naslov in kraj bivanja

– naslov elektronske pošte

– kontaktno število

– ostale podatke, ki jih uporabniki posredujejo v obrazec pri naročilu

Prodajalec se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim osebam. Za potrebe dostave se dostavni službi posreduje naslednje podatke: ime in priimek prejemnika, naslov dostave in kontaktna številka.

ZGD d.o.o.
Poljska cesta 8
2311 Hoče

Matična številka: 6719201000

Davčna številka: SI 49856359

Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Mariboru, št. reg. Srg 2014/47438. Osnovni kapital družbe znaša 7.500,00 EUR.