Rastline za ribnik

Čudoviti lokvanji, cvetoči Irisi, rogozi s svojimi cvetovi na visokih pecljih. Ste že pomislili na vrtni ribnik? Ribniške rastline predstavljajo osnovno kuliso vsakega ribnika, ne glede na velikost.

Obvodne in vodne rastline igrajo ključno vlogo pri doseganju stabilnosti ribnika, prebivalcem in občasnim obiskovalcem ribnika pa nudijo varen prostor za počitek.

Ribniške rastline se ne ločijo le po videzu, ampak tudi po (glavnem) namenu. Hitro rastoče rastline (npr. vodni ježek) so odlični porabniki hranil, s čimer ovirajo rast alg. Plavajoče rastline (npr. vodna solata) pomagajo pri senčenju ribnika, s čimer preprečujejo segrevanje vode, algam pa odvzamejo ključni vir energije – svetlobo. Podvodne rastline (oksigenatorji), kot je na primer vodna kuga v vodo oddajajo kisik ter naravne algicide, ki dodatno zavirajo rast alg.

Z izjemo lokvanjev lahko vse rastline sadimo na prvo polico (torej v globino od 0 do 20 cm), nekatere pa dobro uspevajo tudi v bolj globoki vodi – na drugi ali tretji polici (v globini 20 – 50 cm).

Večina ribniških rastlin je na voljo v dveh velikostih; S (lonček 9×9 cm) in L (košara velikosti 18×18 cm). Rastline v lončkih je potrebno presaditi (košare za ribniške rastline najdete tukaj), medtem ko rastline v L velikosti že pridejo v primerni košari.

Rastline pošiljamo po pošti od 10. aprila do 31. septembra.

Ni na zalogi

Bela kalužnica

6,90 

Čopasta pijavčnica

4,90 
Ni na zalogi

Iris kaempferi verigata

16,90 
Ni na zalogi

Iris laevigata Snowdrift

6,90 

Japonska preslica

5,90 
Ni na zalogi

Japonski iris

4,90 

Jelenja meta (bela)

4,90 

Jelenja meta (viola)

4,90 

Jezerski biček

4,90