Izdelki proti algam

Zelena voda, nitaste in mazave alge so najpogostejše vrst alg v vrtnih ribnikih. Vzrokov za njihovo pojavljanje je več, najpogostejši pa so pomanjkanje mineralov, prevelike vrednosti fosfata ter segrevanje vode. Pred uporabo sredstev proti algam v ribniku priporočamo odpravo težav (več o vzrokih in rešitvah si lahko preberete na blogu), sicer se bodo alge hitro vrnile.

V ponudbi imamo izdelke nemškega proizvajalca JBL. AlgoPond direct je namenjen nitastim algam, JBL AlgoPond Green enoceličnim (vidnim kot zelena voda), AlgoPond Forte pa se uporablja pri preostalih algah ali kombinaciji različnih alg.

Za učinkovitost delovanja je pomembna trdota voda ter pravilen izračun volumna. Trdoto vode pred dodajanjem preprosto izmerimo z JBL PondCheck testom, ter jo po potrebi povišamo z minerali JBL StabiloPond KH.

Alge, ki v nekaj dneh po dodajanju odmrejo, ponovno obremenijo vodo, zato jih, kolikor je mogoče, mehansko odstranimo. V dodatno pomoč nam lahko v ribnik dodamo JBL PhosEx Direct, ki nase veže preostale fosfate, ki jih odmrle alge sprostijo v vodo.

Ni na zalogi

JBL AlgoPond Direct

12,90 

JBL AlgoPond Forte

9,90 

JBL AlgoPond Green

9,90