Izdelki proti algam

Zelena voda, nitaste in mazave alge so najpogostejše vrst alg v vrtnih ribnikih. Vzrokov za njihovo pojavljanje je več, najpogostejši pa so pomanjkanje mineralov, prevelike vrednosti fosfata ter segrevanje vode. Pred uporabo sredstev proti algam v ribniku priporočamo odpravo težav (več o vzrokih in rešitvah si lahko preberete na blogu), sicer se bodo alge hitro vrnile.

Proti nitastim algam lahko uporabite Oase AlgoLon, TriPond Fadenalgen STOP ali JBL AlgoPond Forte. Proti enoceličnim algam (zeleno obarvani vodi) je učinkovit JBL AlgoPond Green.

Za učinkovitost delovanja je pomembna trdota voda ter pravilen izračun volumna. Trdoto vode pred dodajanjem preprosto izmerimo z JBL PondCheck testom, ter jo po potrebi povišamo z minerali.

Alge, ki v nekaj dneh po dodajanju odmrejo, ponovno obremenijo vodo, zato jih, kolikor je mogoče, mehansko odstranimo. V dodatno pomoč nam lahko v ribnik dodamo odstranjevalce fosfatov (skupaj z minerali jih najdete v sosednji kategoriji Preventiva pred algami).

AquaActiv AlGo Fountain

10,95 

ARKA Algaway pond powder

6,90 

FADENALGEN STOP

21,95 

JBL AlgoPond Forte

12,45 

JBL AlgoPond Green

11,95 

Oase AlgoLon

99,90 

Oase AquaActiv PondClear

15,45