Vse akvarijske ribe imajo pred prodajo opravljeno 30 dnevno karanteno. V tem času ribe okrepimo, navadimo na hrano in prepričamo, da so povsem zdrave. Da boste v zdravih ribah dolgo uživali tudi v vašem domačem akvariju prosimo upoštevajte splošne napotke:

  • ne naselite rib v premajhen akvarij (minimalno priporočeno velikost najdete v opisu posamezne vrste)
  • ne naselitev rib v neutečen akvarij (v novo postavljenih akvarijih se morajo bakterije v filtru šele razviti. Ne naselitev rib, kadar prednost NO2 znaša nad 0.1 mg/L)
  • ne naselite rib v neprimerno vodo (podatke o primernem pH-ju in trdoti najdete v opisu za posamezno vrsto)
  • ne naselitev rib v neprimernih kombinacijah (npr. počasnejše ribe ob hitrih ne bodo prišle do hrane. Če niste prepričani o primernosti kombinacije rib nas povprašajte za nasvet)
  • hranite s primerno in kakovostno hrano (primerno hrano najdete v opisu posamezne vrste)

Priporočamo, da pred nakupom preverite pH, trdoto in vrednost NO2 (vzorec 100 ml vode v stekleni ali plastični posodi lahko prinesete tudi v trgovino, kjer vam bomo meritve naredili mi).

V redkih primerih, ko kljub optimalnim pogojem in dobremu zdravstvenemu stanju rib selitev predstavlja tako velik stres, da riba pogine. V tem primeru nas prosim obvestite, zraven pa priložite slike ribe in akvarija. Poginuli osebek bomo ob naslednji dostavi nadomestili.