Blog

  • 16. 01. 2022 / Rastline & ostali organizmi

    Rjave alge

    Rjave oziroma kremenaste alge so ene najpogostejših alg v sladkovodnih akvarijih. Prepoznamo jih kot tanke, rjave prevleke, ki se pojavijo na listih rastlin, dekoraciji in steklih. Običajno se v akvarijih pojavijo v začetku po postavitvi, nekateri akvaristi pa imajo težave tudi kasneje.

    PREBERITE SI VEČ
  • 26. 10. 2021 / Akvaristika Ribe

    Ribe za začetnike

    Uspešno ste postavili prvi akvarij, zasadili rastline in prebrodili začetno obdobje utekanja (ciklanja). Napočil je čas za naselitev rib, toda katere izbrati? Tokrat predstavljamo 5 nezahtevnih akvarijskih rib, primernih za začetnike.

    PREBERITE SI VEČ
  • 16. 03. 2019 / Ribniki

    Skrb za ribnik v pomladi

    Po nekajmesečnem mirovanju se v pomladi počasi začne prebujati tudi ribniško življenje. Toplejši dnevi sončni dnevi ne spodbudijo je aktivnosti rib, ampak na plano privabijo tudi lastnike ribnikov. Naštevamo 5 opravil, ki jih lahko opravite na začetku ribniške sezone.

    PREBERITE SI VEČ
  • 24. 11. 2018 / Oprema

    Zunanji filter Oase BioMaster

    Po več kot 50 letih izdelave visoko kakovostnih izdelkov za vrtne ribnike, so se pri nemškem proizvajalcu Oase odločili za vstop na področje akvaristike. Med prvimi izdelki so bili zunanji filtri Oase BioMaster, ki so na voljo v treh velikostih (250, 350 in 600).

    PREBERITE SI VEČ
  • 24. 11. 2018 / Ribe

    Algojedi organizmi v akvariju

    Med algojedci ali "akvarijski čistilci", kot jih pogosto imenujejo začetniki, najdemo od 3 cm velikih polžkov do 30 centimeterskih oklepničarjev. Katere izbrati in katerim se je najbolje izogniti?

    PREBERITE SI VEČ
  • 25. 10. 2018 / Rastline & alge Ribe

    Jesenska opravila in priprava ribnika na zimo

    Jesen predstavlja počasen prehod v čas mirovanja. Ribniške rastline se preoblačijo v rumene in rjave tone, ribe, žabe in prebivalci pa se pripravljajo na zimsko hibernacijo in postajajo vse manj aktivni. Več o jesenskih opravilih in pripravi ribnika na zimo pišemo v tokratnem prispevku.

    PREBERITE SI VEČ